Petak, 26.01.2007.

14:59

Novo pretresno veće za Šešelja

Predsednik Haškog tribunala Fausto Pokar imenovaće novo sudsko veće za ponovni početak suđenja Vojislavu Šešelju.

Izvor: Beta

Default images

Veće predsedavajućeg Alfonsa Orija, koje je u novembru prošle godine neuspešno započelo suđenje Šešelju, dok je on štrajkovao glađu, određeno je, naime, da vodi proces protiv jednog od bivših vođa OVK Ramuša Haradinaja. To suđenje počinje 5. marta.

Ko će od stalnih sudija Tribunala preuzeti postupak protiv Šešelja za sada u sudu u Hagu nije poznato. Izgledi da to suđenje uskoro počne su prilično mali, pošto će se u tri haške sudnice narednih meseci odvijati čak sedam suđenja.

Šešelj je optužen za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-1993. On se dobrovoljno predao Haškom tribunalu u februaru 2003.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: