Novi tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković položila zakletvu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2017, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković položila zakletvu

Novi tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković danas je položila zakletvu pred predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Tužilaštvo za ratne zločine bilo je bez tužioca od januara 2016, kada je prethodni tužilac Vladimir Vukčević otišao u penziju. Zakletvu su danas položili i javni tužioci, kao i sudije i zamenici javnih tužilaca koji su 15. maja prvi put izabrani na tu funkciju.

Predsednica Skupštine Maja Gojković čestitala je izabranim tužiocima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i sudijama poželila im uspešan rad.

"Verujem da ćete svoju funkciju obavljati nezavisno i nepristrasno u skladu sa Ustavom i zakonom i da ćete raditi u skladu sa svojom savešću i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i unapređenju sudijske i tužilačke funkcije u Srbiji", kazala je Gojković.

Polaganju zakletve u Skupstini Srbije prisustvovala je i ministarka pravde Nela Kuburović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.