Otkriveni novi detalji: Evo ko je slao dojave o bombama

Izvor: B92, 15.Dec.2023, 14:05

Otkriveni novi detalji: Evo ko je slao dojave o bombama

Tri osobe uhapšene u Srbiji u akciji policije i tužilaštva zbog lažnih dojava o bombama, uhapšena jedna osoba u Češkoj koja ima samo 15 godina, saznaje "Blic".

Kako Blic prenosi, uhapšena su trojica muškaraca u Despotovcu od 27, 23 i 42 godine.

Oni su pronađeni u kućama dok su spavali i privedeni.

"Pronađena je veća količina IT opreme", rekao je izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je juče da se do kraja dana očekuje realizacija opsežne međunarodne akcije hapšenja osoba povezanih sa učestalim dojavama o eksplozivnim napravama u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije.

MUP navodi da na nacionalnom i međunarodnom nivou intenzivno sarađuje sa svim relevantnim institucijama na identifikaciji IP adresa pošiljalaca dojava i njihovih korisnika.

Od početka školske 2023/2024. godine do danas primljeno je ukupno 80 dojava o bombama na nekoliko desetina imejl-adresa u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.