Novi Sad odobrava subvencije za novo zapošljavanje

Izvor: Blic, 04.Mar.2014, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad odobrava subvencije za novo zapošljavanje

Grad Novi Sad odobrava poslodavcima subvencije za otvaranje novih radnih mesta, u jednokratnom iznosu od 200.000 dinara po zaposlenom, navedeno je u današnjem saopštenju iz Kabineta gradonačelnika Miloša Vučevića. Miloš Vučević

Grad je raspisao javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje radnih mesta na teritoriji Novog Sada u ovoj godini, u okviru gradskog akcionog plana zapošljavanja.

Ta mera predstavlja državnu pomoć male vrednosti, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se odobrava poslodavcima iz privatnog sektora, radi zapošljavanja onih koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Novom Sadu.

Kako je navedeno u saopštenju, pravo na subvenciju za otvaranje novih radnih mesta može da ostvari poslodavac čije je sedište na teritoriji grada, pod uslovom da zapošljava nezaposlene sa evidencije NSZ – Filijala Novi Sad, na novootvorenim radnim mestima.

Neophodno je da podnese zahtev s biznis planom, a uslovi su i da nije smanjivao broj zaposlenih u poslednja tri meseca koja prethode mesecu u kojem je podnet zahtev kao i da uredno izmiruje obaveze po osnovu doprinosa za socijalno osiguranje za zaposlene.

Javni poziv je otvoren do utroška raspoloživih sredstava izdvojenih za tu namenu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novi Sad: Subvencije za novo zapošljavanje

Izvor: Akter, 04.Mar.2014

Grad Novi Sad odobrava poslodavcima subvencije za otvaranje novih radnih mesta, u jednokratnom iznosu od 200.000 dinara po zaposlenom, navedeno je u današnjem saopštenju iz Kabineta Miloša Vučevića

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.