Nova ministarka Kisić Tepavčević: Protiv nasilja u porodici sve institucije trebaju da rade kao tim

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Nov.2020, 19:10

Nova ministarka Kisić Tepavčević: Protiv nasilja u porodici sve institucije trebaju da rade kao tim

Darija Kisić Tepavčević - nova ministarka Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kazala je danas da sve državne institucije treba da rade kao tim da bi se nasilje u porodici na vreme prepoznalo, a počinioci kaznili.

U saopštenju povodom 20 godina od osnivanja prve Sigurne kuće u Srbiji, Kisić Tepavčević je izrazila nadu da će do sledeće godišnjice te ustanove biti smanjen stepen nasilja u porodici.

"Snaga jedne države upravo zavisi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od snage njenih žena i dece. Da bi se neko osećao snažnim, pre svega treba da se oseća sigurnim", porućila je ona.

"Svesni smo činjenice da je veliki broj žrtava porodičnog nasilja koje u ovom momentu pate, te apelujem na sve da potraže pomoć, da imaju gde da dođu i da će država Srbija brinuti o njima", poručila je Kisić Tepavčević korisnicama Sigurne kuće.

Obeležavanju jubileja prve Sigurne kuće u Srbiji prisustvovali su i koordinatorka Vesna Stanojević, gradska sekretarka Beograda za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kisić Tepavčević prvi put kao ministarka: "Snaga države zavisi od snage njenih žena i dece"

Izvor: B92, 01.Nov.2020

U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja danas se obratila po prvi put kao ministarka Darija Kisić Tepavčević...Ona je kazala da sve državne institucije treba da rade kao tim da bi se nasilje u porodici na vreme prepoznalo, a počinioci kaznili...U saopštenju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.