Nov izged Kolarca: Poslednje pripreme za novu sezonu

Izvor: Blic, 13.Avg.2013, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nov izged Kolarca: Poslednje pripreme za novu sezonu

Kolarčeva zadužbina uveliko se priprema za novu sezonu. Zamenjeni su oronuli prozori u Muzičkoj galeriji, Salonu, Maloj sali i učinicama, a u toku je i završnica obnove Velike koncertne dvorane. Opština Stari grad finansirala je ove radove sa 3,5 miliona dinara.

Svi prozori su zamenjeni tako da se poštovao prethodni izgled ove zgrade koja je zaštićeni spomenik kulture.

- Zamena prozora je važna i zbog zvučne izolacije koja je vremenom dotrajala pa se mešaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zvuci i iz dve sale u kojima teku paralelni programi - kaže Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarčeve zadužbine.

U završnoj fazi je i obnova Velike dvorane, scena je nakon osam godina dobila novu podnu oblogu, a urađena je i hidroizolacija krova koji je u delu prokišnjavao.

Opština Stari grad već je pomagala Kolarčevu zadužbinu kojoj je potreban novac za tekuće održavanje i investicione radove na objektu, a samo prošle godine uloženo je oko 3,8 miliona dinara za instaliranje sistema za dojavu požara.

Predsednik opštine Stari grad Dejan Kovačević istakao je da će ta opština i ubuduće pomagati Kolarac kao mesto kulture koje prevazilazi značaj jedne opštine, kao i da je obaveza svih nas da budućim generacijama ostavimo zgradu u dobrom stanju.

Prema rečima Dimitrijevićeve za narednu godinu u planu je renoviranje prostora na poslednjem spratu, gde su nekada stvarala poznata imena srpske likovne scene, a koji će sa radnim naslovom "Atelje Kolarac" bi otvoren za kreativne radonice i studija, za mlade likovne stvaraoce, ali i one u trećem dobu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.