Nokia: Akcionari odobrili prodaju Microsoftu

Izvor: B92, 19.Nov.2013, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokia: Akcionari odobrili prodaju Microsoftu

Akcionari finske telekomunikacione kompanije Noka odobrili su danas prodaju sektora za proizvodnju mobilnih telefona američkom Microsoft, za sumu od 5,44 milijarde evra.

Prema saopštenju kompanije Nokia – koja će sada postati kompanija za proizvodnju telekomunikacione opreme i pružanja usluga - akcionari su skoro jednoglasno (99,7 odsto) odobrili prodaju, prenosi Frans pres.

Prodaja tog sektora trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi da bude okončana početkom naredne godine.

Nekada svetski lider u proizvodnji mobilnih telefona, Nokia je prošle godine izgubila vodeću poziciju, kada ju je sa te pozicije izgurao južnokorejski Samsung.

Iako je i dalje broj dva na celokupnom tržištu mobilnih telefona, ispred američkog giganta Applea, Nokia je skliznula na osmo mesto na brzorastućem tržištu smartfona.

Nokia je prošle godine imala gubitak od 3,1 milijardi evra i od 590 miliona evra u periodu januar-septembar ove godine.

PROČITAJTE: Kraj jedne ere - Microsoft kupio Nokiju

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nokia: Akcionari odobrili prodaju Microsoftu

Izvor: B92, 19.Nov.2013

Akcionari finske telekomunikacione kompanije Noka odobrili su danas prodaju sektora za proizvodnju mobilnih telefona američkom Microsoft, za sumu od 5,44 milijarde evra...Prema saopštenju kompanije Nokia – koja će sada postati kompanija za proizvodnju telekomunikacione opreme i pružanja usluga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.