Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nobelovu nagradu za mir dobili ginekolog i bivša robinja Islamske države

Dobitnici Nobelove nagrade za mir za 2018. godinu su ginekolog Denis Mukvege i aktivistkinja Nađa Murad, bivša robinja Islamske države, saopštio je Nobelov komitet u Oslu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ginekolog iz Konga i bivša robinja ID dobitnici Nobela za mir

Izvor: RTS, 05.Okt.2018

Denis Mukvege, ginekolog koji je lečio žrtve seksualnog nasilja u Kongu, i Nađa Murad, jazidska aktivistkinja za ljudska prava i bivša seksualna robinja Islamske države u Iraku, dobitnici su ovogodišnje Nobelove nagrade za mir. ...

Nastavak na RTS...

Nobel za mir ginekologu i bivšoj robinji ID

Izvor: Danas, 05.Okt.2018

Dobitnici Nobelove nagrade za mir za 2018. godinu su ginekolog Denis Mukvege i aktivistkinja Nadija Murad, bivša robinja Islamske države, saopštio je Nobelov komitet u Oslu, prenosi RTCG. Članak Nobel za mir ginekologu i bivšoj robinji ID se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Nobelovu nagradu za mir dobili borci protiv silovanja

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Okt.2018

OSLO - Kongoanski ginekolog Denis Mukwege i jezidska aktivistica Nadija Murad dobitnici su ovogodišnje Nobelove nagrade za mir za svoju borbu protiv korištenja silovanja kao oružja u ratu, objavio je u petak Norveški odbor za dodjelu Nobelove nagrade...Prošle je godine Nobelovu nagradu za mir dobila...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.