Ništa od rafinerije u Smederevu

Izvor: TvojPortal.com, 19.Jan.2012, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od rafinerije u Smederevu

/bizlife.rs/ Skupština Smedereva odbila je sinoć da američko-holandskoj kompaniji Komiko oil izda u zakup na 99 godina 133 hektara građevinskog zemljišta za izgradnju rafinerije. Zamenica gradonačelnika Jasna Avramović iz Pokreta za Smederevo je ranije juče zatražila da se povuče ugovor sa Komiko oil jer smatra da je dvosmislen i da nije dobar za Smederevo.


Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević iz Demokratske stranke pozvao je odbornike da podrže ugovor o davanju >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u zakup zemljišta kompaniji Komiko oil za izgradnju rafinerije ističući da je to dobro za Smederevo i Srbiju.
Planirani kapacitet rafinerije za preradu sirove nafte je 100.000 barela. U rafineriji bi se proizvodilo gorivo u skladu sa standardima EU: bezolovni benzin, evrodizel, TNG i avio-gorivo.
"Rafinerija nafte Smederevo" bi imala 550 zaposlenih što je predviđeno Planom prostornog planiranja posebne namene koji je utvrdila Vlade Srbije, dok će indirektno za rafineriju raditi oko 3.000 ljudi.
*izvor: Beta

SrbijaSmederevoRafinerijaodbijen ugovor

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.