Nišlijka tokom trudnoće otkrila da ima RAK: Njena priča TERA SUZE NA OČI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 21:43

Nišlijka tokom trudnoće otkrila da ima RAK: Njena priča TERA SUZE NA OČI!

Tumor se sada smanjio za pedeset posto.

Nišlijka (33) tokom trudnoće dijagnostikovan je tumor dojke, iako je rizik postojao, ova hrabra žena porodila se u UKC Niš 29. februara i na svet donela zdravu devojčicu.

- Nakon napipane promene na desnoj dojci koja je bila netipičnog oblika urađena mi je biopsija koja je pokazala da je reč o invanzivnom karcinomu - počinje priču za Telegraf.rs Nišlijka.

Ona je za vreme trudnoće primala hemoterapiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a poslednjeg dana februara, na početku devetog meseca rođena je njena ćerka. Ona otkriva kako je protekao porođaj i da li je bilo nekakvih komplikacija.

- Sve je proteklo u najboljem redu, beba je odlično, rođena je sa manjom telesnom težinom što je bilo i očekivano, s obzirom na to da sam ja primila tri ciklusa hemoterapije. Rođena je na početku devetog meseca, u 36. nedelji - kaže žena.

Saznanje da boluje od karcinoma dojke primila je teško, ali shvatila je da mora da se pomiri sa tim i izgura trudnoću. Zahvaljujući njenoj izdržljivosti i pozitivnom razmišljaju sada njihov dom krasi radost koju im je donela mala beba.

Prihvatila sam vesti tako kako jeste. Želela sam da se sve što pre završi i da se beba rodi zdrava što i jeste, hvala Bogu. Tako da sada nastavljam sa poslednjom dozom iz tog prvog ciklusa i nakon toga je opet propisana terapija od 12 doza, pa operacija. U suštini bilo je mnogo teže u trudnoći nego kad nisam bila trudna, ali tako se namestilo i zadesilo. - priča ona.

Četvrtu terapiju iz prvog ciklusa tek treba da primi s obzirom na to na nakon 33. nedelje trudnoće nije smela da ih prima. Nakon toga ostaje joj još 12 doza a na jesen i operacija.

Hvala Bogu tumor je reagovao dobro na te tri doze koje sam do sada primila i smanjio se za 50 odsto. Sada se osećam dobro, treća doza mi je bila najteža  jer se i trudnoća privodila kraju, pa je bilo malo teže.  Sada se pripremam za naredne nedelje kada treba da primim tu četvrtu dozu iz tog poslednjeg ciklusa. Pošto je beba rođena carskim rezom malo se i krvna slika poremetila opala. Moram malo da je popravim - kaže Nišlijka koja se priprema za dane koji slede dok uživa u radostima.

Kako kaže, veliku zahvalnost duguje doktorki zbog koje je njeno lečenje započelo u najkraćem roku. Zahvalna joj je na postavljanju dijagnoze i maksimalnoj posvećenosti i pružanju podrške kada je bilo najteže.

- Ona je anđeo čuvar koji vraća veru u bolje sutra - poručuje žena.

(Srbija Danas/ Telegraf)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.