Nisam dobio nikakav plan za Kosovo

Izvor: Mondo, 16.Maj.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisam dobio nikakav plan za Kosovo"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Sofiji da nije dobio nikakav plan za rešenje Kosova od zapadnih sila i SAD.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Aleksandar Vučić

  Međutim, kaže da je dobio naznake, načela, principe, u kojima ima pristojnih stvari, ali i rešenja sa kojima nije saglasan i poručio da Srbija traži kompromisno rešenje, da neko uvaži ne samo interese Srba sa Kosova, već i interese Srbije.

"Da se uvaže interesi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srba na Kosovu, da budu bezbedni i sigurni, da imaju budućnost, ali i da se uvaže legitimni i legalni interesi Srbije. To je ono što mnogi neće da razumeju. U skladu sa tim govriću na svim skupovima u Sofiji", najavio je Vučić.

Vučić: Ako ne rešimo Kosovo, prva kriza nas ubija!

Vučić je podvukao da niko ne preti Srbiji, a ni njemu i da je s Vesom Mičelom uvek imao korektne razgovore i da se radi o političaru koji je uvek korektno saslušao naše stavove bez obzira na suštinsko neslaganje oko Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Sofiji u prisustvu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini razmenio nekoliko reči sa predsednikom privremenih institucija Prištine Hašimom Tačijem.

"Da li postji neka vrsta pritiska, svakodnevnog na Srbiju, postoji već pet godina. Nije to velika filozofija. Te zemlje žele da vide Kosovo kao nezavisnu državu, a mi ne. Potpuno je normalno da čekaju da Srbija svoju odluku promeni, pošto oni svoju očigledno neće. To nas ne obavezuje", naglasio je Vučić.

Mediji su ranije preneli da su Sjedinjene Američke Države i zapadne zemlje Vučiću dostavile plan rešenja kosovskog problema, navodeći da je plan bolji po Srbiju od svih ranijih, ali da i dalje nije prihvatljiv za Vučića.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Jovanović (DSS): 'Zamrznuti konflikt' jedino rešenje za Kosovo

Izvor: Beta, 17.Maj.2018, 13:40

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da je "stanje zamrznutog konflikta" jedino "mirotvorno rešenje" za kosovski problem.Jovanvić smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenom da "zamrznuti konflikt" kao "rešenje" ima ratnohuškački karakter, "priprema...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.