Nikodijević: Komisija utvrđuje kvalitet investicija

Izvor: RTS, 14.Dec.2013, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikodijević: Komisija utvrđuje kvalitet investicija

Stručna komisija treba da utvrdi činjenice u vezi sa investicionim radovima u prestonici, za koje postoji pretpostavka da nisu urađeni "na način na koji je trebalo", poručio Nikola Nikodijević, član Privremenog organa Beograda. Sporni radovi u Požeškoj, Bulevaru kralja Aleksandra i Železničkom mostu, rekao Nikodijević.

Član Privremenog organa Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da je zadatak stručne komisije koju je to telo formiralo da utvrdi činjenice u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa najvećim investicionim radovima u Beogradu za koje postoji pretpostavka i bojazan da nisu urađeni "na način na koji je trebalo".

Nikodijević je rekao da su u četvoročlanoj komisiji koja je juče formirana, predstavnici Agencije za investicije, Sekretarijata za saobraćaj i Direkcije za puteve.

Prema njegovim rečima, zadatak komisije je da utvrdi da li su radovi u Požeškoj ulici, Bulevaru kralja Aleksandra, Železničkom mostu izvedeni kako je ugovoreno, kakav je bio kvalitet radova, da li su korišćeni materijali navedeni u ugovoru i da li je rađena kompletna promena instalacija.

Nikodijević je objasnio da je postupak izvođenja radova takav da je naručilac Agencija za investicije, a da se posle okončanja projekat prosleđuje Direkciji za puteve na popravku i održavanje.

On je naglasio da jedan broj investicija, među kojima su Požeška ulica, Bulevar, Železnički most nije dobio prijem od Direkcije za puteve, jer je imala primedbe na način izvođenja i kvalitet radova.

"Zato je formirana komisija da bi se utvrdilo činjenično stanje nekoliko najvećih investicionih projekata za koje postoji bojazan, odnosno pretpostavka da radovi nisu obavljeni na način na koji bi trebalo", rekao je on.

Nikodijević je rekao i da Direkcija za puteve ne želi da preuzme na sebe nešto što možda nije urađeno na najbolji način, jer bi imala probleme prilikom održavanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.