Ni 8000 km Srbina ne sprečava da poštuje svoje! Ovako je Nemanja iz Priboja obeležio krsnu slavu u Čikagu (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2020, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni 8000 km Srbina ne sprečava da poštuje svoje! Ovako je Nemanja iz Priboja obeležio krsnu slavu u Čikagu (FOTO/VIDEO)

Ovako je jedan Srbin iz okoline Priboja proslavio krsnu slavu u dalekoj Americi

Nemanja Pjevčević (28) je Srbin iz okoline Priboja na Limu, koji je pre tri godine otišao u daleki svet u potragu za svojom srećom. A tu sreću je pronašao u Sjedinjenim Američkim Državama. Nemanja živi u Čikagu.

Međutim, ono što je posebno interesantno je da mladi Pjevčević svaki praznik obeležava i u dalekoj Americi. Posle obeležavanja Nove godine, božićnih praznika, Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nove godine, na red je došla i Nemanjina krsna slava – Sveti Jovan Krstitelj. Iako Nemanju od svojih roditelja, brata, rodbine, prijatelja i kumova deli više od 8000 kilometara, to ga nije sprečilo da u krugu novih prijatelja nastavi sa srpskom tradicijom i obeleži krsnu slavu – Sveti Jovan Krstitelj.

 Nemanjin prijatelj Goran Pikula napravio je nekoliko fotografija i snimak koji odlično opisuju atmosferu i činjenicu da srpska tradicija i srpski duh žive ma gde Srbin bio.

- Teško mi bude što sam toliko daleko od Srbije. Od svojih najmilijih, od roditelja, prijatelja, posebno od brata. Verujem da ću se uskoro vratiti u Srbiju i nastaviti svoj život tamo. Tamo gde pripadam. Amerika je lepa, ali, nigde nije lepo kao u Srbiji – kaže za naš portal Nemanja, koji je inače diplomirani politikolog.

Na Nemanjinoj slavi bilo je veoma veselo. Tu su bili prijatelji iz Srbije koji žive u Čikagu i okolini. Ali, Srbi su druželjubiv narod, te tako ni Nemanja nije drugačiji. Tako su na njegovoj slavi bili Srbi iz Raške oblasti, Šumadije, sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske, Amerikanci, Crnogorci, Mongolci i drugi.

Na slavi su se, kako nam Nemanja priča, mogli naći domaći specijaliteti i ukusi i mirisi srpske kuhinje, što je posebno oduševilo nejove prijatelje strance.

- Prijatelji koji nisu Srbi su se oduševili našom hranom, a ja sam želeo da sve bude kao da sam u Srbiji. Tako je i muzika bila srpka. Slušali smo starogradsku, narodnu i etno muziku. Prijatelji koji su Srbi su isto tako bili oduševljeni. Drago mi je da je svima bilo lepo i da smo lepo obeležili moju krsnu slavu. Kao svakom dobrom domaćinu i meni je bilo bitno da moji gosti budu dobro ugošćeni i da sve protekne u najboljem redu - ističe za portal Srbija danas Pjevčević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.