Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2016, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezavisni odbor nije prihvatio zahtjev za smjenu Vilića

SARAJEVO - Nezavisni odbor na današnjoj sjednici nije prihvatio zahtjev za smjenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića zbog toga što prijedlog nije dobio potrebnu većinu, jer je troje bilo za, troje protiv i dvoje suzdržano.

To je danas novinarima rekao Enes Obralija, zamjenik predsjedavajućeg Nezavinosg odbora.

On je istakoa da će ovaj zaključak biti upućen ministru bezbjkednosti BiH Draganu Mektiću koji je i zatražio smjenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Mirsada Vilića, zbog napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima.

Naglasio je da su od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH dobili i pismeni odgovor da je protiv tri policijska službenika bila pokrenurta istraga unutar direkcije te da je utvrđeno da ne postoji odgovornost i da su postupili po pravilima.

Kada je u pitanju zahtjev Dnevnog lista Avaz da se preispita odgovornost pripadnika Sipe za upad u redakciju ovog lista sa dugim cijevima Obralija je rekao da je utvrđeno da priadnici agencije nisu postupili mimo protokola te da nisu ugrozili nezavisnost medija niti uticali na uređivačku politiku.

Upitan da kaže kakav je odnos Nezavisnog odbora kada je u pitanju upad policije u jedan mediji, u ovom slučaju dnevni Avaz, Obralija je rekao da oni ne podržavaju upad policije u bilo koji mediji te bilo kakvo uplitanje u uređivačku politiku.

Na pitanje novinara da li je danas razgovarano o zahtjevu ad hoc Komisije za njihovu smjenu Obralije je kazao da o tome ne može raspravljati Nezavisni odbor te da su oni danas razgovarali o svom izvještaju o radu te planovima za ovu godinu i da će o njihovoj smjeni poslanici raspravljiti 5. aprila na sjednici Predstavničkog doma BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.