Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2016, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezavisni odbor Parlamenta BiH ponovo o inicijativi za smjenu Vilića

SARAJEVO - Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra Inicijativu za smjenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića, koju je dostavio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Mektić je ovu inicijativu dostavio Nezavisnom odboru u augustu prošle godine, nakon dešavanja u Potočarima 11. jula i napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Nezavisni odbor je i na posljednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sjednici održanoj početkom marta razgovarao o ovoj temi, ali nije zauzeo konačan stav.

Tada je predsjedavajući Nezavisnog odbora Žiko Krunić kazao novinarima da su dobili akt Tužilaštva BiH da se ne vodi istražni postupak protiv direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića.

“Pored tog akta, mi ćemo još zatražiti od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela da nam se dostavi informacija o eventualnim postupanjima od strane Direkcije prema drugim ovlaštenim službenim licima koji su eventualno učinili propuste u vezi s događajima u Srebrenici”, naveo je tada Krunić.

Dodao je da će na bazi te povratne informacije i na bazi informacije ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koju je Nezavisni odbor ranije dobio, sve ponovo razmotriti na jednoj od narednih sjednica.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nezavisni odbor nije prihvatio zahtjev za smjenu Vilića

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2016, 13:08

SARAJEVO - Nezavisni odbor na današnjoj sjednici nije prihvatio zahtjev za smjenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića zbog toga što prijedlog nije dobio potrebnu većinu, jer je troje bilo za, troje protiv i dvoje suzdržano...To je danas novinarima rekao Enes Obralija,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nije izglasana inicijativa za smjenu Vilića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Mar.2016

Nezavisni odbor Parlamenta BiH na današnjoj sjednici nije izglasao inicijativu za smjenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada..Vilića koju je dostavio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, nakon napada na predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića prošle godine u Potočarima...Nezavisni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.