Nevreme pogodilo i region: Kuće pod vodom, intervenisali vatrogasci

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 22:37

Nevreme pogodilo i region: Kuće pod vodom, intervenisali vatrogasci

Olujno nevreme pogodilo je i region. Kako prenose mediji, padao je i grad, a oštećeni su stambeni objekti.

Osim potopljenih dvorišta i kanala punih vode, najteže su prošli poljoprivrednici. Polja su potopljena, a štete su nastale i na usevima. Meštani se boje novog leda jer su prognoze za sledeće dane identične današnjoj.

Na teren su morali izaći i vatrogasci koji ispumpavaju vodu te je promet na dionici Frkljevci-Bilice otežan.

Nevreme u vidu proloma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oblaka ispod planine Ratiš, uzrokovalo je plavljenjem sela gračaničke i lukavačke opštine. Poplave su zabeležene i u Srebreniku, prenosi Avaz.

U gračaničkom naselju Miričina zbog začepljenih propusta bujične vode su poplavile dvadesetak kuća, a bujice su nosile i automobile.

Vlasnicima kuća pričinjena je velika materijalna šteta.

Bujične vode sa obronaka Ratiša, poplavila su nekoliko kuća u naseljima Berkovica i Gnojnica u općini Lukavac, a kako je istakao načelnik Lukavca Edin Delić, iz bujica jednog potoka spašen je muškarac, kojeg je voda bila zarobila ispod mosta, piše portal Avaz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.