Netanjahu: Počelo je. U ovom trenutku... VIDEO

Izvor: B92, 28.Okt.2023, 20:44

Netanjahu: "Počelo je. U ovom trenutku..." VIDEO

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je večeras da je druga faza rata protiv Hamasa počela protekle noći ulaskom kopnenih snaga u Pojas Gaze.

On je poručio da je cilj da se pobedi "neprijatelj ubica i osigura naše postojanje na našoj zemlji".

Netanijahu je na konferenciji za novinare u Tel Avivu rekao da su jasni izraelski ratni ciljevi, a to su, kako je naveo, "uništenje Hamasovih vojnih i upravljačkih sposobnosti" i "vraćanje talaca kući".

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />On je dodao da je odluka o započinjanju kopnene invazije doneta jednoglasno, kako kada je reč o ratnom kabinetu, tako i kada je u pitanju bezbednosni kabinet.

"Naši komandanti i vojnici koji se bore na neprijateljskoj teritoriji znaju da iza njih stoje nacija i nacionalno rukovodstvo", poručio je on.

Izraelski premijer rekao je da su vojnici, s kojima se sreo na terenu, odlučni da "nateraju Hamas da plati za svoje akcije" od 7. oktobra, prenosi Tajms of Izrael.

"Oni su odlučni da iskorene ovo zlo iz sveta, radi našeg postojanja i, dodajem, za celo čovečanstvo", poručio je Netanijahu.

"U ovom trenutku pripremamo ceo front - sever, centar i jug. Biće ovo dug rat. Trebalo bi da imamo strpljenja. Spreman sam da se uverim da će ubice platiti cenu za masakr", rekao je premijer Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kopnene trupe Izraela ušle u Gazu, Netanjahu kaže da će rat protiv Hamasa biti 'dug i težak'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Okt.2023

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je 28. oktobra da je kopnena operacija koju su pokrenule izraelske trupe u Gazi "druga faza u ratu" protiv Hamasa, sa "veoma jasnim ciljevima potpune eliminacije" Hamasa. Netanjahu je na konferenciji za novinare rekao da će rat biti "dug i težak" i da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.