Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepal: Djevojčica izvršila samoubilački napad

Najmanje sedam ljudi je poginulo, a 31 lice je ranjeno kada je jedna djevojčica aktivirala eksploziv na stanici u Damaturu, u sjeveroistočnoj Nigeriji, saopštili su očevici i bolnički izvori.

"Djevojčica uzrasta od oko 12 godina aktivirala je eksploziv dok se približavala kapiji stanice u Damaturu, glavnom gradu države Jobe", izjavio je za AFP Danbaba Nguru, trgovac čija se radnja nalazi u blizini.

Zvaničnik bolnice u Damaturu Sani Abača rekao je da su dopremljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << tijela šest lica. U bolnicu su prebačena i 32 povrijeđena, ali je jedno lice preminulo nakon prijema.

Odgovornost za ovaj napad niko još nije preuzeo, ali je poznato da grupa "Boko haram" često regrutuje mlade djevojke za samoubilačke napade.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.