Nemačka nudi OGROMNU nagradu za informacije o Tunišaninu

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2016, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka nudi OGROMNU nagradu za informacije o Tunišaninu

Nemačka nudi 100.000 evra za informaciju koja bi mogla dovesti do hapšenja Tunišanina, osumnjičenog za napad u Berlinu.

Savezna kriminalistička služba Nemačke, po nalogu tužilaštva i uz podršku pokrajinskih policija sprovodi intenzivnu potragu za Anisom Amrijem, a za informaciju o njemu raspisana je i nagrada.

Tužilaštvo je raspisalo nagradu do 100.000 evra za informaciju koja bi dovela do hapšenje osumnjičenog za napad na božićnom vašaru u Berlinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Po nalogu Generalnog tužilaštva raspisana je javna poternica, u kojoj se, po prvi put pominje i prezime traženog, a navedeno je da je star 24 godine i da je rođen u Tunisu.

U nemačkim medijima je sve više detalja o njemu, kao i podatak da je trebalo da bude proteran iz Nemačke.

Prema pisanju Tagešpigel-a osumnjičeni je u leto prošle godine podneo zahtev za azil u Kleveu. Molba je odbijena i on je trebalo da bude proteran, ali više pokušaja je bilo neuspešno.

Špigel navodi da je Tunišanin, na osnovu odluke suda u Ravensburgu, priveden i zatvoren pred proterivanje. Za sada ostaje nejasno i otvoreno pitanje da li je proterivanje i sprovedeno, pa se on kasnije vratio u Nemačku.

Foto: tanjug/AP, Twitter

Tunišanin koji je osumnjičen za teroristički napad na božićni vašar u Berlinu imao je kontakt sa mrežom islamista Abu Valae, tvrde mediji. On je koristio ukupno osam različitih identiteta, navode NDR i WDR. On je 2012. stigao u Italiju, a 2015. u Nemačku, a aprila ove godine podneo je zahtev za azil.

Boravio je u pokrajini Nordrajn Vestfaliji i Berlinu i imao je kontakte sa islamistima oko Abu Valae, koji je nedavno uhapšen i koji je važio za broj jedan Islamske države u Nemačkoj.

Inače Tunišanin je, prema ARD-u, pitao je jednog policijskog doušnika za oružje. Takođe ovaj mediji navodi da je telekomunikacija Tunišanina nadzirana, ali da je on u decembru uspeo da se sakrije.

(Telegraf.rs  / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.