Nema zatvaranja zelene granice sa Srbijom

Izvor: B92, 17.Okt.2015, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema zatvaranja 'zelene granice' sa Srbijom"

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić demantovao je pisanje pojedinih hrvatskih medija da je Hrvatska zatvorila "zelenu granicu" sa Srbijom.

Ostojić je za "Večernji list" rekao da nema blokade "zelene granice" između Hrvatske i Srbije kod Bapske već je samo uvedeno usporavanje priliva izbeglica, s obzirom na nove okolnosti i mađarsko zatvaranje granice.

To znači, naveo je Ostojić, da sada puštaju "autobus po autobus" s izbeglicama koje dolaze iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije, pa ih potom prevoze u prihvatni centar Opatovac.

Prethodno je hrvatski sajt "24sata.hr" javio da je hrvatski MUP u petak uveče zatvorio tzv. zelenu granicu sa Srbijom kod Bapske, pozivajući se na pouzdane izvore.

Mađarska je od ponoći zatvorila "zelenu" granicu sa Hrvatskom kod Botova, ali sedam zvaničnih graničnih prelaza nastavlja da radi uz pooštrenu kontrolu.

Hrvatska je najavila da će na zatvaranje granice odgovoriti Planom C, koji podrazumeva okretanje koridora ka granici sa Slovenijom koja će pojačati kontrole.

Slovenačka ministarka unutrašnjih poslova Vesna Gjerkeš Žnidar juče nije htela da procenjuje koiko bi dnevno kroz Sloveniju izbeglica moglo da prolazi prema Austriji i Nemačkoj, ali je naglasila da Slovenija novu situaciju očekuje spremna.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.