Ne zagovaramo treći entitet u BiH

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne zagovaramo treći entitet u BiH"

Beograd -- Vesna Pusić je negirala da je u hrvatskom Saboru raspravljano o stvaranju trećeg entita u BiH i poručila da je za BiH potreban model stabilizacije.

"Nije tačno da je bilo otvorenog zagovaranja trećeg entiteta. Bila sam tamo. Bilo je nekoliko zastupnika koji su u okviru rasprave o službenoj razvojnoj pomoći govorili o toj temi zato što se obraćaju, po njihovom mišljenju, tom birčkom telu i tom profilu biračkog tela", rekla je ministarka Pusić na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Beogradu s vicepremijerom Vučićem.

Ona je rekla da je na dnevnom redu "model stabilizacije BiH", ali da je "to eminentno evropski zadatak", pošto Evropska unija ima odgovornost za to.

Hrvatska je pred raspravu na savetu ministara EU predložila koncept o specificnom modelu pristupanja BiH Uniji, rekla je Vesna Pusić.

Povodom planova iz EU za BiH, Vučić je izrazio sumnju da će oni biti lako sprovedeni.

"Nijednu reč niste čuli od mene protiv BiH na bilo koji način niti ćete čuti, samo mi se čini da sam veoma realan i veoma pragmatičan po tom pitanju", rekao je Vučić.

On je dodao da će uloga Srbije u BiH biti onakva kako nalaže Dejtonski mirovni ugovor.

"Želimo da ljudi u BiH žive dobro, da žive bolje, da žive u uređenom sistemu, ali za to je potrebno da se sva tri naroda, Bošnjaci, Hrvati i Srbi bez obzira na svoju veličinu saglase s tim", rekao je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.