Ne slažem ni s jednom rečju, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš

Izvor: B92, 17.Sep.2019, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne slažem ni s jednom rečju, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš"

Zagreb -- Predsednica Kolinda Grabar Kitarović komentarisala je hapšenje i novčano kažnjavanje novinara Indeksa Gordana Duhačeka, citirajući Voltera.

Grabar Kitarovićeva je na Tviteru napisala da demokratija podrazumeva slobodu govora i odgovornost za izgovorenu reč, a potom je citirala Voltera.

"Ja se ne slažem ni s jednom rečju koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš", napisala je ona.

Duhaček je uhapšen juče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zagrebačkom aerodromu zbog navodnog nejavljanja na poziv policije.

On je pre godinu dana na Tviteru napisao “ACAB”, komentarišući na taj način postupanje policije u jednom zadarskom “fast-fudu”, a u drugom je nedavno satirički prepevao pesmu "Vilo Velebita".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.