Naučnici otkrili kako da zavladate plesnim podijumom

Izvor: N1 televizija, 10.Feb.2017, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici otkrili kako da zavladate plesnim podijumom

Jedna naučna studija je utvrdila da su posmatračima veoma atraktivni oni plesni pokreti koji kretanje nogu dopunjuju sa značajnim "mrdanjem kukovima".

Objavljena u časopisu "Scientific Reports", studija otkriva specifične šeme plesa utvrđene analizom pokreta 39 plesačica i plesnih parova, čije izvođenje je posmatralo i komentarisalo 200 ljudi.

Istraživači na Univerzitetu Nortumbria u Njukaslu u Engleskoj koristili su tehnologiju "hvatanja pokreta" kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zabeležili pokrete. Potom su plesačice pretvarali u animirane avatare, kako bi bili sigurni da na procenu ne utiče njihov izgled već samo pokreti. Napravljenu animaciju posmatralo je i ocenjivalo 57 muškaraca i 143 žene.

via GIPHY

Rezultati su pokazali da su gledaocima bili najimpresivniji pokreti koji su sadržavali njihanje kukovima koje je bilo nezavisno od istovremenog pomeranja nogu. Ovakvo kretanje za posmatrače je imalo i odlike plodnosti, ali je bilo ocenjeno i kao visoka kontrola motorike.

Glavni istraživač Nik Niv kaže da rezultati studije upućuju da žene ovakvim plesom muškarcima nagoveštavaju svoje reproduktivne kvalitete i hormonski status. Istovremeno, žene svojim pokretima rivalkama poručuju koliko su dobre, tvrdi Niv.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Naučnici otkrili kako da zavladate plesnim podijumom

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2017, 12:01

Jedna naučna studija je utvrdila da su posmatračima veoma atraktivni oni plesni pokreti koji kretanje nogu dopunjuju sa značajnim "mrdanjem kukovima"...Objavljena u časopisu "Scientific Reports", studija otkriva specifične šeme plesa utvrđene analizom pokreta 39 plesačica i plesnih parova, čije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.