Napadnuta dvojica Srba na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnuta dvojica Srba na Kosovu

Dvojica Srba zadobila su lakše povrede kada su ih u opštini Novo brdo, prema njihovim rečima, "uz pretnju pištoljem, napala trojica Albanaca" jer jedan od njih nije pristao na ucenu i nije hteo da proda njivu, prenosi portal Kossev.

O napadu je obaveštena i Kosovska policija koja radi na rasvetljavanju slučaja.Vlastimir Arsić iz Jagodine i Srđan Ivković iz Prekovca napadnuti su u sredu uveče u blizini sela Zebince, kada su se vraćali iz Gnjilana.

Trojica Albanaca >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su ih sačekala i fizički napala a nakon tuče prećeno im je i oružjem, piše RTK2 a prenosi portal Kossev.

"Razlog je to što mi je Dž.V. uzurpirao oko 90 ari njive. Izorao je oko njive i tvrdi da je to sada njegovo, da ja nemam pristup. Tražio je da mu potpišem neke papire. Kada sam prvi put sa rođakom obišao tu njivu, on je izašao iz džipa i rekao da je zainteresovan da je kupi. Ponudio je 135 evra po aru i kaparu od 100 evra. Rekao sam mu da nisam jedini naslednik, i da dok se ne završi ostavinski postupak ne mogu da prodam. Uputio mi je pretnju telefonom, posle čega se više nisam javljao na telefon. Onda mi je rekao: 'Ja sam spremio papire, znam gde živiš, doći ću tamo ako ne potpišeš'", rekao je Arsić.

Ivković je naveo da su Albanci izašli iz džipa i pretili im, nakon čega su ih napali i naneli im povrede po novi i glavi.

"Video sam da jedan od njih repetira pištolj. Da li je hteo da puca ne znam, ali imao je pištolj u rukama", istakao je Ivković.

Kosovska policija je navela da je primila informaciju o incidentu i da je pokrenula istragu.

"Kosovska policija je i dalje u potrazi za osumnjičenim, znamo o kome se radi. Ono što znamo jeste da se radi o imovinskom sporu između osumnjičenih i žrtve u ovom slučaju", kazao je portparol Kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.