Napad na novinara BN TV  pokušaj ubistva

Izvor: B92, 27.Avg.2018, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na novinara BN TV " "pokušaj ubistva"

Banjaluka -- Napad na novinara Vladimira Kovačevića tretira se kao pokušaj ubistva, saopštilo je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Banjalučka policija je, prema navodima medija, do sada ispitala devet osoba koje se dovode u vezu sa sinoćnim napadom na Kovačevića, koji je zadobio teške telesne povrede.

Kovačević je brutalno pretučen sinoć u banjalučkom naselju Obilićevo, ispred zgrade u kojoj stanuje.

Dva maskirana napadača su ga sačekala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na parkingu ispred zgrade i napala šipkama na razvlačenje, nanevši mu teške povrede po glavi, ali i ostalim delovima tela.

Kovačević je napadnut po povratku s posla, nakon što je na banjalučkom Trgu Krajine pratio skup "Pravda za Davida", koji se održava svako veče od 26. marta, i sa kojeg svako veče ima direktno uključenje u centralni Dnevnik TV BN.

On smatra da je to razlog zbog kojeg je pretučen.

Mladić David Dragičević (21) nestao je u noći 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel. Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga ubili pripadnici policije Republike Srpske.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.