Nakon trilateralnog sastanka Rama se i našalio i zasmejao sve: Vučiću, treba nam engleski

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon trilateralnog sastanka Rama se i našalio i zasmejao sve: "Vučiću, treba nam engleski"

Rama je rekao da otvorena pitanja koja postoje u samom srcu regiona ne bi trebalo da spreče strane da se "slože da se ne slažu oko nekih pitanja", kao i da se dogovore oko onoga što se tiče svih građana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev održali su danas, nakon trilateralnog sastanka, konferenciju za novinare, na kojoj su se obratili na svojim maternjim jezicima.

Prvi je govorio predsednik Vučić, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a nakon njega se obratio i premijer Albanije Edi Rama.

Kada je Rama počeo obraćanje na albanskom jeziku, došlo je do malog zastoja, jer je, kako je novinarima objasnio Vučić, njegovo obraćanje najpre predvođeno na engleski, pa na srpski jezik.

- Još uvek nam je potreban engleski između - prokomentarisao je Rama na engleskom jeziku i nastavio obraćanje.

Premijer Albanije Edi Rama poručio je danas, posle trilateralnog sastanka da je regionu očajnički potrebno da ide napred i da je inicijativa, nazvana, inače, "mali Šengen", otvorena za sve na Zapadnom Balkanu.

- Ovo nije sastanak koji se iznenada desio i ja bih želeo da vama pojasnim da on nema za cilj nikakve ekskluzivnosti, naprotiv, to je korak koji je preduzet da bi se obezbedio opšte inkluzivni proces i u deklaraciji možete da pročitate da mi govorimo o šestorki sa Zapadnog Balkana tokom celog teksta - istakao je Rama.

Rama je na konferenciji nakon sastanaka zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Zoranu Zaevu na sastanku, za koji je rekao da je dragocen i da će imati značajan ishod.

On je rekao da su se predsednici dogovorili da podrže principe zajedničke deklaracije, čiji naslov, kako je rekao, govori sve, a to je sprovođenje četiri fundamentalne slobode EU na region Zapadnog Balkana. Rama je rekao da sve zemlje moraju da urade više radi svojih građana i na dobrobit slobodnog kretanja ljudi, roba i usluga, kao i kapitala na ovoj teritoriji.

- Dovoljno je samo da vam kažem jedan primer da shvatite koliko nam je očajnički potrebno da idemo ka napred, a to je 26 milona sati čekanja koje se potroše na graničnim prelazima - istakao je Rama.

Rama je podsetio da su se 2017. godine na sastanaku Berlinskog procesa u Trstu dogovoren akcioni plan za regionalnu ekonomsku oblast, ali da se dve godine nakon toga nije desilo dovoljno stvari koje bi bile pretočene u ekonomski rast, više interakcije i veću integraciju.

- Od suštinskog značaja je cilj koji nas je okupio u ovom formatu i da idemo napred na žustriji način, sa boljom koordincijom, da bi ti procesi koji su stavljeni na papir bili odobreni više nego jednom. Hajde da ovo drugi ne rade za nas - rekao je Rama.

On je na kraju izlaganja podsetio i na jednu albansku poslovicu:

- Samo onaj ko poseduje neke stvari on ih i sprovodi u delo - poručio je Rama.

BONUS VIDEO: Jedna profesorka i četvorica sa KRVAVIM DOSIJEOM: Neko od njih će postati novi premijer tzv. Kosova (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Cilj koji nas je okupio ovde, a to je da idemo napred sa boljom koordinacijom

Izvor: Beta Video, 10.Okt.2019

NOVI SAD - Premijer Albanije Edi Rama rekao je da otvorena pitanja koja postoje u samom srcu ovog regiona ne bi trebalo da spreče dogovor oko onoga što je važno gradjanima. ``Te 2017 godine na sastanku Berlinskog procesa u Trstu, mi smo se dogovorili o akcionom planu za regionalnu ekonomsku oblast....

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.