Najtužniji Zoo vrt: Okovani slonovi i izgladneli tigrovi

Izvor: Vesti-online.com, 27.Dec.2013, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najtužniji Zoo vrt: Okovani slonovi i izgladneli tigrovi

Surajaba zoološki vrt u Indoneziji predstavlja najokrutniji zoo vrt na svetu. Vlasniku je cilj samo da zaradi novac, a životinje su u veoma lošem stanju i prema fotografijama se može zaključiti da pate.

Iz ovog zoo vrta ne možete izaći veseli i opušteni, jer je prizor u njemu više nego potresan. Mladi slon je okovan lancima i ne može da se pomera. Okovi su mu se urezai u nogu na kojoj je otvorena rana. Žirafe su toliko izgladnele da im se vide kosti, a majmuni su uznemireni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i kao da vas pogledom mole da ih oslobodite. U jednom malom kavezu natrpano je 150 pelikana.

"Kada sam pitao koliko pelikana je potrebno zoološkom vrtu, čuvar mi je rekao da nisu ugroženi i da nema potrebe da pišem o njima", rekao je Ričard Širs, novi9nar Dejli Mejla.

Više od 50 životinja uginulo je za poslednja tri meseca. Zoološki vrt tvrdi da je smrt nastupila zbog starosti ili bolesti. Međutim, kako da u tako kratkom periodu ostare svi - orangutan, tigar sa Sumatre, afrički lav...

"Čuvari imaju štale u kojima prodaju hranu i piće jer im je važnije da zarade novac nego da brinu o životinjama", kaže Toni Sumampau, bivši radnik.

Zoološki vrt je otvoren 1916. godine tokom vladavine Danske i od tada se ništa nije dogradilo niti sredilo u vrtu. Umesto toga, dovođeno je sve više i više životinja koje su nagurane u već premale kaveze. Više od 3.000 životinja živi u nemogućim uslovima i osuđene su na mučnu smrt. I tako već godinama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.