Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 55 žrtava dvodnevnih sukoba u Jemenu

SANA - Najmanje 55 ljudi, uključujući 14 civila, poginulo je u dvodnevnim borbama između provladinih snaga i šiitskih pobunjenika iz grupe Huti u Jemenu, saopštili su danas zvaničnici.

Sukobi su uslijedili pošto se specijalni izaslanik UN Ismail Ahmed sastao u Sani sa pobunjenicima Huti kako bi pokrenuo mirovne pregovore sa međunarodno priznatom vladom.

Od subote se najžešće borbe vode i u predgrađu trećeg po veličini jemenskog grada Taez, dok pobunjenici >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pokušavaju da povrate pozicije koje su izgubili prethodnih nedjelja, navode vojni izvori, prenosi Tanjug.

Taez se nalazi između Sane, koju drže pobunjenici od septembra 2014. godine i luke Aden, koja je privremeno sjedište vlade predsjednika Abedraba Mansura Hadija.

Svjetska zdravstvena organizacija navodi da je u sukobima u Jemenu ubijeno više od 6.200 ljudi u prošloj godini, a Ujedinjene nacije upozoravaju na širenje humanitarne katastrofe.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Najmanje 55 žrtava dvodnevnih sukoba u Jemenu

Izvor: Blic, 20.Mar.2016

Najmanje 55 ljudi, uključujući 14 civila, poginulo je u dvodnevnim borbama između provladinih snaga i šiitskih pobunjenika iz grupe Huti u Jemenu, saopštili su danas zvaničnici...Sukobi su usledili pošto se specijalni izaslanik UN Ismail Ahmed sastao u Sani sa pobunjenicima Huti kako bi pokrenuo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.