Izvor: Danas, 05.Nov.2013, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadglasavanjem odlučeno da kandidat zna engleski jezik

Kada je sredinom septembra novoimenovani ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac zahtevao od upravnih odbora ustanova kulture kojima su na čelu direktori u v. d. statusu da do 1. novembra raspišu javni konkurs za imenovanje direktora u punom kapacitetu, uz to ističući važnost profesionalizacije izbora i transparentnog pristupa, kao i da konkurs za imenovanje direktora treba da bude od početka do kraja otvoren za javnost, niko nije ni slutio da će stvari biti toliko komplikovane. Možda su optimisti takva predviđanja otpisivali na predrasude ili pakosti zlobnika, ali situacija je ipak ispala zabrinjavajuća.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Izbori direktora u senci sporova

Izvor: B92, 06.Nov.2013, 17:29

Preporuka Ministarstva kulture i informisanja da sednice upravnih odbora ustanova kulture u proceduri sprovođenja konkursa za izbor direktora budu javne, dovela je do iznošenja u javnost razmirica i nesuglasica koje postoje u vodećim institucijama kulture...Mediji već nedeljama izveštavaju sa sednica...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.