Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2017, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na tržištu BiH nema pokvarenog mesa iz Brazila

SARAJEVO - Kancelarija za veterinarstvo BiH za sada nema saznanja da na tržištu BiH ima pokvarenog mesa iz Brazila.

U ovoj kancelariji rekli su Srni da do danas nisu dobili obavještenje od Organizacije za brzo uzbunjivanje za hranu i hranu za životinje da se u BiH pojavila sporna pošiljka mesa iz Brazila.

"U skladu sa dobijenim informacijama, granični veterinarski inspektori sprovode pojačanu kontrolu svih pošiljki pri uvozu u BiH", rečeno je u Kancelariji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za veterinarstvo.

Prema pisanju medija u regionu, veliki brazilski izvoznici prodavali su pokvarenu govedinu i živinu sa falsifikovanim inspekcijskim potvrdama.

Brazil je vodeći izvoznik govedine i piletine u svijetu i ima kupce u oko 150 zemalja. Sada su se suočili sa tvrdnjama policije da su proizvođači mesa godinama podmićivali sanitarne inspektore kako bi odobrili prodaju pokvarenog mesa.

Uhapšeno je najmanje 30 ljudi, a policija pretražuje više od 10 pogona za preradu mesa. 

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.