Na granici Srbije i Makedonije srpsko-mađarska patrola

Izvor: Studio B, 29.Jun.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na granici Srbije i Makedonije srpsko-mađarska patrola

Na granici Srbije i Makedonije danas su počele zajedničke policijske patrole pripadnika unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je u bazi Ronilačke jedinice Žandarmerije u Beogradu, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da 10 mađarskih policajaca učestvuje u četiri patrole opremljene termovizijskim kamerama na južnoj srpkoj granici, kako bi se sprečili ilegalni prelasci migranata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

"Radimo na smanjenju ilegalnih prelazaka i uskoro ćemo početi saradnju i sa nemačkom i austrijskom policijom", rekao je Stefanović precizirajući da će u Srbiju u nerednom periodu doći 20 nemačkih i 10 austrijskih policajaca sa termovizijskom opremom.

Prema njegovim rečima, iako je mađarska policija predložila saradnju kada je reč patrolama na granici Srbije i te zemlje, zapravo je problem na južnoj srpskoj granici.

Stefanović je dodao i da je bilo razgovora sa kolegama iz bugarske policije.

"Biće serija sastanaka da dogovorimo zajedničku patrolu kako bismo efikasno zaštitili granice, ali i obezbedili osnovna ljudska prava migrantima ", poručio je Stefanović.

 

Obezbeđenje jače samo ispred objekata policije

Ministar je danas izjavio da je prisustvo policije na ulicama redovno i da su dugim cevima opremljeni jedino njeni pripadnici ispred policijskih objekata.

Stefanović je rekao da je pre nekoliko meseci doneta odluka o većem obezbeđenju svih objekata policije zbog dešavanja u regionu, poput napada na policijsku stanicu u Zvorniku.

On je poručio da bi bilo neozbiljno u takvoj situaciji ne pojačati obezbeđenje, ali i dodao da građani ne bi trebalo da osećaju uznemirenost jer policija čini sve kako bi sačuvala njihovu bezbednost.

"Svakodnevno radimo na procenama bezbednosne situacije i nećemo dozvoliti da građani budu laka meta, a duge cevi nose i pripadnici policije u drugim gradovima u svetu", rekao je on.

Ministar je poručio da policija preduzima sve što je potrebno kako bi se odvratili eventualni napadi.

 

Zakon jasan o upotrebi blinkera

Stefanović je istakao da je zakon jasan kada je reč o upotrebi blinkera i poručio da će odgovarati svako ko ih je nezakonito montirao na svoje vozilo.

On je, odgovarajući na pitanja u vezi sa korišćenjem službenih vozila i navodnim neovlasćenim koršićenjem blinkera, rekao da će svako ko samoinicijativno ugrađuje takvu opremu snositi odgovornost.

"Ako se ispostavi kao tačna informacija, to će biti nezakonito korišćenje blinkera. Policija će ih oduzeti, a protiv lica koja su ih postavila biće podnete prekršajne prijave", rekao je Stefanović.

Na konstataciju novinara da je to učinjeno na vozilima članova vlade, Stefanović je rekao da za to nema objašnjenje.

"Premijer je bio vrlo jasan i zakon je vrlo jasan koja lica imaju prava i pod kojim uslovima da koriste blinkere. Otkad sam ministar unutrašnjih poslova nijednom funkcioneru vlade nisam odobrio da koristi blinkere, osim onima koji to po zakonu imaju pravo, a radi se onda o licima koja su štićene ličnosti i imaju vojno ili policijsko obezbeđenje", rekao je Stefanović.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na granici Srbije i Makedonije srpsko-mađarska patrola

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2015

Na granici Srbije i Makedonije danas su počele zajedničke policijske patrole pripadnika unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović...Stefanović je u bazi Ronilačke jedinice Žandarmerije u Beogradu, odgovarajući na pitanja novinara,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.