Mađarska i srpska policija od danas na granici s Makedonijom

Izvor: Politika, 29.Jun.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska i srpska policija od danas na granici s Makedonijom

BEOGRAD – Zajedničke patrole mađarske i srpske policije od danas su na granici sa Makedonijom kako bi se zaštitili granični prelazi od ilegalnih prelazaka migranata, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Prema njegovim rečima, 10 mađarskih policajaca u četiri patrole od danas rade zajedno sa srpskim kolegama, a uskoro se očekuje i dolazak nemačkih i austrijskih policajaca.

„Očekujemo 20 pripadnika nemačke policije i 10 austrijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kolega, opremljenih termovizijskim kamerama”, kazao je Stefanović.

On je rekao da je reč o 94 kilometara granice koju nije lako zaštititi i naveo da nisu problem oni koji imaju pravo na azil i regularno ga zatraže prolazeći kroz Srbiju, već oni koji na ilegalan način prelaze granicu.

„Većina tih ljudi nema nikakva dokumenta i od njih imamo samo izjave o tome da su došli iz nekih od nesigurnih zemalja”, kazao je Stefanović.

On je napomenuo da o problemu azilanata treba razmišljati sada i rešavati ga pre nego što dođe zima i još teži vremenski uslovi koji prete azilantima.

Stefanović je kazao da je potrebno voditi računa o zaštiti graničnih prelaza, ali i o očuvanju ljudskih prava, jer, kako je naveo, „azilanti nisu krenuli na letovanje”.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na granici sa Makedonijom srpsko-mađarska patrola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2015

Na granici Srbije i Makedonije danas su počele zajedničke policijske patrole pripadnika unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović...Stefanović je u bazi Ronilačke jedinice Žandarmerije u Beogradu, odgovarajući na pitanja novinara,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srpsko - mađarske patrole na granici sa Makedonijom

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2015

BEOGRAD - Na granici Srbije i Makedonije danas su počele zajedničke patrole srpskih i mađarskih policajaca čiji je cilj sprečavanje ilegalnih prelazaka migranata, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović...On je precizirao da deset mađarskih policajaca učestvuje u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.