29. jun  2015. 11.48  | Izvor: Tanjug

Na granici sa Makedonijom srpsko-mađarska patrola

BEOGRAD -

Na granici Srbije i Makedonije danas su počele zajedničke policijske patrole pripadnika unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je u bazi Ronilačke jedinice Žandarmerije u Beogradu, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da 10 mađarskih policajaca učestvuje u četiri patrole opremljene termovizijskim kamerama na južnoj srpskoj granici, kako bi se sprečili ilegalni prelasci migranata.

imigranti azilanti izbeglice  2

"Radimo na smanjenju ilegalnih prelazaka i uskoro ćemo početi saradnju i sa nemačkom i austrijskom policijom", rekao je Stefanović precizirajući da će u Srbiju u narednom periodu doći 20 nemačkih i 10 austrijskih policajaca sa termovizijskom opremom.

Prema njegovim rečima, iako je mađarska policija predložila saradnju kada je reč patrolama na granici Srbije i te zemlje, zapravo je problem na južnoj srpskoj granici.

Stefanović je dodao i da je bilo razgovora sa kolegama iz bugarske policije.

"Biće serija sastanaka da dogovorimo zajedničku patrolu kako bismo efikasno zaštitili granice, ali i obezbedili osnovna ljudska prava migrantima ", poručio je Stefanović.

Tagovi
Srodne vesti