Na Infektivnoj klinici u Prištini preminula još jedna osoba, tri u vrlo teškom stanju

Izvor: B92, 09.Apr.2020, 22:33

Na Infektivnoj klinici u Prištini preminula još jedna osoba, tri u vrlo teškom stanju

Infektivna klinika KBC Kosova je saopštila da je večeras preminula osoba stara 72 godine iz opštine Gnjilane koja je primljena na kliniku 31. marta 2020.

Osoba je bila zaražena koronavirusom i imala je prateće bolesti

Prema jutrošnjem saopštenju klinike tri osobe koje su bile u intenzivnoj nezi su u vrlo teškom stanju.

Od osoblja klinike virusom je zaraženo pet medicinskih sestara koje su u dobrom zdravstvenom stanju, pri čemu su tri hospitalizovane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na klinici a dve su u samoizolaciji u svojim kućama.

Nacionalni institut javnog zdravlja Kosova (NIJZ) saopštio je sinoć da je u toku jučerašnjeg dana na Kosovu otkriveno još 19 slučajeva infekcije koronavirusom, dok je šest osoba izlečeno.

Do juče je prema podacima NIJZ bilo ukupno zaraženo 220 osoba, od kojih na severu Kosova 36.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kosovo: Porast broja obolelih, u petak u tri opštine se ograničava kretanje

Izvor: VOA, 09.Apr.2020

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da je nakon testiranja 218 uzoraka 14 bilo pozitivno na Kovid 19, čime se broj inficiranih, zajedno sa većinski srpskim sredinama, povećao na 226 obolelih od koronavirusa. Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je od posledica infekcije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.