Kosovo: Porast broja obolelih, u petak u tri opštine se ograničava kretanje

Izvor: VOA, 09.Apr.2020, 23:24

Kosovo: Porast broja obolelih, u petak u tri opštine se ograničava kretanje

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova saopštio je da je nakon testiranja 218 uzoraka 14 bilo pozitivno na Kovid 19, čime se broj inficiranih, zajedno sa većinski srpskim sredinama, povećao na 226 obolelih od koronavirusa. Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je od posledica infekcije koronavirusom preminula još jedna osoba. “Radi se o osobi iz Gnjilana staroj 72 godine, koja je na kliniku za infektivne bolesti primljena 31. marta 2020. godine u teškom stanju i koja je imala i druge prateće bolesti”, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Kosova do sada je sedam osoba preminulo od posledica koronavirusa, dok je 37 izlečenih. Mere ograničenog kretanja U petak u kosovskim opštinama Severna Mitrovica, Zvečan i Mališevo, koje su proglašene za teritoriju pod karantinom, stupa na snagu nova mera koja se odnosi na ograničeno kretanje, saopštio je vršilac dužnosti ministra zdravlja Kosova Arben Vitia. Vitia je objavio da će građanima Mališeva kretanje, kako se izrazio, biti ograničeno u periodu od 14:00 do šest časova ujutru, u Severnoj Mitrovici i Zvečanu od podneva do šest sati ujutru. Vitia je napomenuo da će narednih dana, u zavisnosti od epidemiološke situacije u drugim opštinama u koordinaciji sa njima, biti preduzete dodatne mere kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. Vitia je u pisanoj izjavi apelovao na građane da poštuju preduzete mere. "Molimo građane da sprovode mere i sarađuju sa svojim opštinama, sigurnosnim organima, drugim centralnim institucijama i poštuju preduzete mere kako bi zaštitili svoje živote. Pobedićemo ako poštujemo pravila!", poručio je Vitia.  
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

SEDMA ŽRTVA NA KOSOVU Preminula još jedna osoba zaražena koronom

Izvor: Blic, 09.Apr.2020

Iz Klinike za infektivne bolesti u Prištini večeras je saopšteno da je preminula i sedma žrtva na Kosovu od posledica infekcije korona virusom, javlja Zeri.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.