NUNS i UNS:Nagrada Tanja Petrović

Izvor: B92, 27.Mar.2013, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS i UNS:Nagrada "Tanja Petrović"

Beograd -- UNS i NUNS su, povodom Dana novinara, pokrenuli inicijativu za osnivanje nagrade "Tanja Petrović" za novinarsko stvaralaštvo u oblasti kulture.

U saopštenju UNS-a navodi se da je inicijativa za nagradu "Tanja Petrović" pokrenuta u znak počasti nedavno preminuloj koleginici koja je tokom 30 godina novinarske karijere promovisala i uređivala sadržaje iz kulture.

Nagrada "Tanja Petrović" ima za cilj da usmeri pažnju javnosti na medije, novinare i sadržaje iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kulture koji su u medijima Srbije skrajnuti, baš kao što je kultura na margini društva i politike, navodi se u saopštenju dva udruženja.

Dan novinara, 27. mart, obeležava se od 2001. godine u znak sećanja na izlazak prvih novina na srpskom jeziku "Serpskija povsednevnija novini" (Srpske dnevne novine), koje su štampane u Beču 14. (27. marta) 1791. godine.

Kako se navodi, na taj način Srbi su postali 18. narod na svetu koji ima novine na maternjem jeziku. Izdavači novina bili su Grci, braća Publije i Georgije Markides Puljo.

Tanja Petrović je radila u Radiju Studio B, Trećem kanalu, Radiju B92, bila je saradnica Bemusa, Bitefa, Festa, Tribine kompozitora, časopisa Rok.

Posle oktobarskih promena 2000. godine, četiri je godine bila sekretarka za kulturu Skupštine grada Beograda. Poslednjih godina Tanja Petrović je uređivala onlajn izdanja dnevnog lista "Politika". Preminula je 21. februara 2013. godine u 46. godini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inicijativa za nagradu "Tanja Petrović"

Izvor: RTS, 27.Mar.2013

Povodom Dana novinara, pokrenuta inicjativa za osnivanje novinarske nagrade "Tanja Petrović", za novinarsko stvaralaštvo u oblasti kulture. Inicijativu pokrenuli UNS i NUNS, a cilj je da nagrada skrene pažnju javnosti na medije, novinare i sadržaje iz kulture koji su u medijima Srbije skrajnuti...Udruženje...

Nastavak na RTS...

Dan novinara Srbije

Izvor: Studio B, 27.Mar.2013

Povodom Dana novinara, 27. marta, UNS i NUNS pokreću zajedničku inicijativu za osnivanje nagrade „Tanja Petrović" za novinarsko stvaralaštvo u oblasti kulture. ..Inicijativa je nastala u znak počasti nedavno umrloj Tanji Petrović, koja je tokom 30 godina novinarske karijere promovisala i uređivala...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.