Dan novinara Srbije

Izvor: Studio B, 27.Mar.2013, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan novinara Srbije

Povodom Dana novinara, 27. marta, UNS i NUNS pokreću zajedničku inicijativu za osnivanje nagrade „Tanja Petrović" za novinarsko stvaralaštvo u oblasti kulture.

Inicijativa je nastala u znak počasti nedavno umrloj Tanji Petrović, koja je tokom 30 godina novinarske karijere promovisala i uređivala kulturne sadržaje, najpre na Studiju B, a zatim na RTV B92 i na sajtu Politike, gde je bila urednik onlajn izdanja.

Bila je urednik Samizdata B92, saradnica Bemusa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Bitefa, Festa, Tribine kompozitora, a početkom prošle decenije neposredno je uticala na kulturnu politiku Beograda u svojstvu gradske sekretarke za kulturu.

Nagrada treba da usmeri pažnju javnosti na medije, novinare i kulturne sadržaje, koji su skrajnuti, baš kao što je i kultura na margini društva i politike, iako u Srbiji postoji mnogo kolega koji je, poput Tanje Petrović, istrajno i iskreno promovišu, kaže se u saopštenju udruženja.

Dan novinara obeležava se 27. marta u znak sećanja na izlazak prvih novina na srpskom jeziku "Srpskih dnevnih novina", koje su štampane u Beču.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.