NOVINA U RUSKOJ VOJSCI: Oružane snage dobijaju eksperimentalnu mobilnu CRKVU na bazi terenca Patriot

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2022, 22:30

NOVINA U RUSKOJ VOJSCI: Oružane snage dobijaju eksperimentalnu mobilnu CRKVU na bazi terenca "Patriot"

Od avgusta ove godine u Oružanim snagama Ruske Federacije ima više od 300 verskih objekata

Eksperimentalna mobilna crkva za Oružane snage Rusije biće napravljena na bazi terenskog vozila "Patriot", saopštio je načelnik uprave za saradnju sa verskim zajednicama ruske vojske Oleg Veselkov.

- Uzimajući u obzir postojeće potrebe vojnog osoblja za bogosluženjima i verskim obredima, spremljen je zadatak za konstruktorski biro "Mobilni kompleksi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sistemi" da izrade perspektivne modele mobilnih, na bazi automobila "Patriot", i terenskih, na osnovu modifikovanog primerka vojnog šatora, mesta za rad sa vernicima u vojsci - rekao je Veselkov na okruglom stolu u okviru Međunarodnog vojno-tehničkog foruma "Armija 2022".

Prema rečima Veselkova, sveštenici u vojsci su uvek sa trupama, svuda se opremaju terenski objekti za versko bogosluženje. Podmornice i brodovi imaju standardne kabine za ovu svrhu. .

- Vojni sveštenici u Rusiji, Ukrajini, Sirijskoj Arapskoj Republici, Abhaziji, Južnoj Osetiji, Kirgistanu, Tadžikistanu, kao deo mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu, danas pružaju duhovnu podršku vojnom i civilnom osoblju - rezimirao je šef odeljenja za interakciju sa verskim udruženjima.

BONUS VIDEO: Ruska artiljerija cilja ukrajinske položaje kod sela Peski

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.