NOVE PROVALE U NEMANJIĆIMA: Evdokija VRISNULA kad je videla ŽABU, a potvrđeno je da nije AKREP!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2018, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVE "PROVALE" U NEMANJIĆIMA: Evdokija VRISNULA kad je videla ŽABU, a potvrđeno je da nije AKREP!

Novi glumački trio "izvukao" situaciju

Četvrta epizoda serije Nemanjići ostaje upamćena po prvom pojavljivanju velikana srpskog glumišta, pokojnog Nebojše Glogovca, kome je učešće u seriji ujedno i poslednja uloga. On je preuzeo ulogu najstarijeg sina velikog župana Stefana Nemanje, Vukana Nemanjića.

Pročitajte i:

Prvi deo nove četvrte epizode očekivano je bio loš, sa nekoliko propusta. Jedan od njih jeste iščuđavanje vizantijske princeze >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evdokije Anđel koja dolazi u Rašku na dvor kod Stefana Nemanjića (Prvovenčanog). Naime, dok su šetali sa svojim svitama, Evdokija naprasno skače videvši živu žabu, a onda potom i zeca.

Da stvar bude još smešnija, sve se to dešava dok šetaju na suncem osunčanoj livadi, a odjedniom iskače žaba, a poznato je da žabe izlaze uglavnom noću i kada su kiše.

Drugo, Vukan Stefanu u jednom trenutku kaže kako Evdokija nije akrep. Da podsetimo, akrep jeste neka opasna životinja poput škorpije, koristi se i da označi zlu ženu, itd. Nevolja je u tome što tu reč Srbi u vreme Nemanjića sigurno nisu izgovarali, a ne naročito Nemanjići. Naime, "akrep" je turska reč!

Drugi deo serije, nakon smene glavnih uloga Stefana, Vukana i Rastka Nemanjića menja celu priču. Pojavljuju se Vojin Ćetković (Stefan), Nebojša Glogovac (Vukan) i Dragan Mićanović (Sveti Sava).

Njihovom pojavom, epizoda slomljena na pola, kao da odjednom oživljava i ostavlja daleko bolji utisak od onog s početka epizode.

Stefan Nemanja se povlači sa prestola, a krunu prepušta srednjem sinu Stefanu, umesto najstarijem Vukanu, što kod Vukana izaziva gnev, a kod Stefana iznenađenje.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.