NOVA NAPETOST U NAGORNO-KARABAHU: Ruske mirovne snage HITNO reagovale!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2023, 23:39

NOVA NAPETOST U NAGORNO-KARABAHU: Ruske mirovne snage HITNO reagovale!

Još jedno kršenje primirja

Ruske mirovne snage registrovale su kršenje primirja između Azerbejdžana i Jermenije u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu, navodi se u biltenu ruskog Ministarstva odbrane o aktivnostima mirovnih snaga na tom području koji je danas objavljen. U biltenu se navodi da je kršenje primirja registrovano u okrugu Mardakert i da nije bilo žrtava.

Ministarstvo je saopštilo da je komanda ruskih mirovnih snaga započela istragu o kršenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << primirja, preneo je TAS S.  

Tokom sukoba na granici Azerbejdžana i Jermenije tokom prve polovine septembra prošle godine, poginulo je oko 200 vojnika pre nego što je, uz posredstvo Rusije, postignut dogovor o primirju.

Rusija je glavni posrednik između Jermenije i Azerbejdžana.

Tako je bilo i pre rata između te dve zemlje 2020. godine, ali je posle toga Moskva postala glavni garant bezbednosti u regionu, a ruski mirotvorci se nalaze u zoni konflikta u Nagorno-Karabahu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.