NJEGOŠEVIM REČIMA NA NEVERNIKE: Sa sabora u Podgorici poslata NAJJASNIJA PORUKA uzurpatorima svetinja (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2019, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJEGOŠEVIM REČIMA NA NEVERNIKE: Sa sabora u Podgorici poslata NAJJASNIJA PORUKA uzurpatorima svetinja (FOTO)

Ova parola možda najbolje oslikava razlog zbog kog su se okupili vernici u Podgorici.

Parolu, koja je obeležila današnje okupljanje vernika i sveštenstva SPC u Podgorici pred Hramom Hristovog vaskrsenja, čine Njegoševi stihovi "Muž je branič žene i đeteta, narod branič crkve i plemena".

Oni su pozvali crnogorsku vladi da, "u razumnom roku", povuče predloženi zakon o slobodi veroispovesti i da pripremi novi ili će SPC još odlučnije braniti svoja prava. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Poruku Trojičindanskog sabora u Podgorici velikom broju okupljenih vernika ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja pročitao je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, a njegove reči su četo prekidane aplauzom i uzvicima odobravanja.

- Ukoliko Vlada Crne Gore to što skorije ne učini mi ćemo još odlučnije saborno istupiti u odbrani svojih svetinja i zakonskih prava - poručio je episkop Joanikije.

On je poručio da se arhijereji, sveštenstvo i monaštvo, kao i vernici, danas ispred podgoričkog hrama zavetuju i zaklinju da će čuvati, obnavljati i braniti svoje svetinje, čivote srpskih svetitelja, crkve, manastire, groblja i grobove predaka.

- Tako nam Bog ljubavi, Sveti Petar Cetinjski i Vasilije Ostroški pomogli - poručio je episkop Joanikije završavajući sa tri puta ponovljenim "amin”.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.