NIŠKI NOVINAR POBEDIO OPAKU BOLEST: Ne moraš da budeš favorit da bi pobedio

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 14:16

NIŠKI NOVINAR POBEDIO OPAKU BOLEST: "Ne moraš da budeš favorit da bi pobedio"

Aleksandar je imao samo 10 odsto šanse da pobedi leukemiju

Kako je u ranim dvadesetim godinama boriti se protiv opake bolesti kakva je akutna mijeloidna leukemija, ići na hemioterapije koje ne daju rezultate, čuti loše prognoze a zadržati nadu i spremati se za transplantaciju u inostranstvu za koju nemaš novca - sve ovo dobro zna niški novinar Aleksandar Nikolić.

Loše vesti je čuo u proleće 2018. godine, a već godinu dana kasnije novac je sakupljen i Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je otišao na lečenje u Tursku. Šansa za uspeh bila je samo 10 odsto, ipak, sportski novinar primenio je moto da nema odustajanja.

- Ne moraš da budeš favorit da bi pobedio na nekom polju, kako u sportu tako i u životu - objasnio je on.

Uporan i hrabar mladić pobedio je sve loše izazove i prognoze i ne samo to, dobio je i priliku da tokom bolničkog lečenja upozna turskog košarkaša Kerema Tunčerija.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.