Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS o eksploziji na bušotini: Radnici nosili zaštitnu opremu

U prošlonedeljnom požaru na NIS-ovoj naftnoj bušotini Bramalj 3 kod Požarevca, teže su povređena tri radnika, koji su u ekpsloziji dobili opekotine. N1 je došao u posed snimka sa nadzorne kamere. Na snimku se vide trenuci neposredno pre eksplozije, kao i momenat izbijanja vatre.

Izvor: N1

Kompaniji NIS, N1 je uputio pitanja u vezi sa adekvatnošću zaštite koju su u tom trenutku imali radnici, s obzirom na to da su zadobili teže povrede, ali i u vezi sa tim da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su, iako raspoređeni na visokorizične poslove, uposleni posredstvom agencije za takozvani lizing radnika.

U NIS-u kažu da ta kompanija pruža svu neophodnu pomoć i podršku trojici povređenih radnika. 

Dodaju i da se pridržavaju pravila bezbednosti na radu, te da svi zaposleni angažovani na poslovima sa mogućnošću rizika imaju zaštitnu odeću i opremu. U NIS-u kažu da su povređeni zaposleni nosili zaštitnu odeću koja poseduje neophodne sertifikate.

Na naše pitanje o angažovanju radnika, kažu da su radili preko visokoprofesionalnih posredničkih kompanija, u skladu sa zakonskom regulativom.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.