Petorica muškaraca donirala kožu radnicima NIS-a povređenim u požaru

Izvor: Radio 021, 27.Sep.2018, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petorica muškaraca donirala kožu radnicima NIS-a povređenim u požaru

Radnici Dejan Jerinkić i Goran Belančić, koji su prošlog četvrtka prilikom nesreće na naftnoj bušotini kod Požarevca zadobili opekotine trećeg stepena, na lečenju su na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije.

Urađene su im transplantacije kože sa pet donora koji su odabrani od građana su se prijavili da pomognu. Povređeni radnici su u stabilnom stanju, ali je pred njima dug period oporavka.

Stojan, Đorđe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Radovan, Sava, Jovan - to su heroji koji su donirali kožu za povređene radnike. Mnogo građana se prijavilo u želji da pomogne, a njih petorica su ispunili kriterijume za doniranje kože.

Načelnica Odeljenja opekotina sa intenzivnom negom KCS dr Biljana Ćertić objašnjava za RTS da donori moraju da budu apsolutno zdravi, a starosna granica je od 18 do 65 godina. Specifično za donore kože jeste da na regijima sa kojih se koža uzima ne sme da bude apsolutno nikakvih promena.

"Ovi humani ljudi su zaista heroji i dali su šansu za preživljavanje teško povređenim radnicima", napominje dr Ćertić.

Donori se oporavljaju posle operacija, a povređeni radnici su u stabilnom stanju. Pred njima je još operacija i dug period oporavka.

"Važno je da smo, zahvaljujući donorima, uspeli da napravimo prvi korak", kaže dr Ćertić i napominje da o povređenim radnicima čitav tim lekara i tehničara vodi brigu 24 časa dnevno.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nesreća na naftnoj bušotini kod Požarevca: Dejan i Goran dobili teške opekotine, građani im dali kožu s leđa (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2018

Javili se mnogi, petorica odabrani..Radnici Dejan Jerinkić i Goran Belančić, koji su prošlog četvrtka prilikom nesreće na naftnoj bušotini kod Požarevca zadobili opekotine trećeg stepena, na lečenju su na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.