NIKOLIĆ O SASTANKU SA ALBANSKOM STRANOM: Poštovanje sporazuma je uslov za mir

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆ O SASTANKU SA ALBANSKOM STRANOM: Poštovanje sporazuma je uslov za mir

Ako je moguće zaustaviti svaku akciju koja ugrožava mir

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će Srbija insistirati na miru, do koga se došlo zahvaljujući sporazumima u Briselu i koji može da bude očuvan jedino ako ga sve strane poštuju.

- Albancima ćemo otvoreno reći da je poštovanje sporazuma uslov za mir, a predstavnicima EU da imaju obavezu da preduprede, a ako to nije moguće onda zaustave svaku akciju koja direktno ugrožava mir i bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svih stanovnika Kosova i Metohije - rekao je Nikolić komentarišući današnju najavu premijera Srbije da će na pregovorima sa Prištinom u Briselu Srbiju predstavljati i predsednik Srbije.

Nikolić je podsetio da Srbija želi da nastavi dijalog i da ga neće prva prekinuti.

- Želimo mir i mi ga nećemo prvi ugroziti - zaključio je srpski predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.