NIKOLA DOBIO NAJVEĆU KAZNU ZA SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJ U ISTORIJI ZEMLJE: Njegov prijatelj Saša je prošao malo bolje, a EVO ŠTA SU URADILI

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 01:06

NIKOLA DOBIO NAJVEĆU KAZNU ZA SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJ U ISTORIJI ZEMLJE: Njegov prijatelj Saša je prošao malo "bolje", a EVO ŠTA SU URADILI

Platio je gotovo 7.000 evra.

Nikola (30) i Saša (21) dobro će zapamtiti jutro kad su se pijani u automobilu posvađali i naguravali s policajcima. Izrečena im je najveća kazna ikada u Hrvatskoj, piše Danica.hr.

Prema ovonedeljnoj presudi, sve se dogodilo krajem novembra oko 10 sati u mestu Dapci kod Čazme. Nikola je vozio "vw golf" pod uticajem alkohola od 1,43 promila, a suvozač Saša naduvao je 1,78 promila.

- Šta ste me zaustavili, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pustite me na miru, šta hoćete, ne znate vi ko sam ja, s kim imate posla - vikao je na policiju koja ga je zaustavila.

Kako nije prestajao, stavili su mu lisice nakon čega je Nikola pružao aktivan otpor odbijajući da sedne u službeno vozilo i udarao je nogama u isto.

- Zašto dirate mog prijatelja, zašto nas zaje*avate, ne znate ko smo mi - pridružio mu se i Saša te je policiju ometao u postupanju jer ih je gurao svojim telom i ramenom pokušavajući da zapreči ulaz u službeno vozilo.

- Saša je takođe pružao aktivan otpor odbijajući ulazak u službeno vozilo, zbog čega su prema njemu upotrebljena sredstva prisile telesna snaga i sredstva za vezivanje - navodi se u presudi.

Nikola je proglašen krivim i osuđen na ukupnu novčanu kaznu od čak 6.650 evra: 4.000 za sukob s policajcima i 2.650 eura za vožnju u pijanom stanju. Mora da plati i 340 evra prekršajnih troškova.

Dakle, sve zajedno na kraju ispada gotovo 7.000 evra.

Pošto je bio uhapšen te je u zatvoru proveo 15 dana, od kazne mu se oduzima 600 evra. Dobio je i šest meseci zabrane vožnje.

Saša je osuđen na novčanu kaznu od 1.000 evra te 340 evra prekršajnih troškova. On je u zatvoru bio tri dana, pa mu se od kazne oduzima 120 evra.

Nikola i Saša su odmah sve priznali i pokajali se, ali sudija nije imao milosti prema njima. Kao otežavajuća okolnost Nikoli je uzeta ranija višestruka kažnjavanost za saobraćajne prekršaje. Presuda je nepravosnažna i na nju se mogu žaliti.

- Odlučujući o sankciji sud je, s obzirom na težinu samog prekršaja i okolnosti pod kojima je počinjen, okrivljenima izrekao takvu kaznu jer smatra kako se svrha kažnjavanja može ostvariti upravo izrečenom kaznom i tako uticati na okrivljene, ali i na sve ostale da ne čine ovakve ili slične prekršaje - naveo je sudija.

Kao otežavajuću okolnost našao je upornost okrivljenih u ovakvom društveno neprihvatljivom ponašanju s obzirom na to da su sa remećenjem javnog reda i mira nastavili i nakon što su upozoreni od strane policije pri čemu su pružali i otpor zbog čega su policajci morali da upotrebe i sredstva prisile.

- Uz to, oba okrivljena ranije su prekršajno kažnjavana, od toga Nikola višestruko, zbog čega nije bilo mesta primeni odredbi o ublažavanju kazne iako su okrivljeni priznali izvršenje prekršaja - naglasio je prekršajni sudija u Bjelovaru.

Izvor: Srbija Danas/danica.hr/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NEVEROVATNO: Vozio pijan, svađao se sa policijom, pa dobio najveću kaznu u istoriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024

Nikola (30) i Saša (21) dobro će pamtiti jutro kada su se vozili u pijanom stanju i gurnuli policajce u auto. Osuđeni su na najvišu kaznu ikada u Hrvatskoj...Prema ovonedeljnoj presudi, sve se dogodilo krajem novembra 2023. oko 10 časova u Dapcima kod Čazme. Nikola je upravljao VW Golfom pod dejstvom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.