NIKO NEĆE DA NAM NAREĐUJE! Venecuela JASNO ODGOVORILA na SRAMNU UCENU Zapada

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2019, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NIKO NEĆE DA NAM NAREĐUJE!" Venecuela JASNO ODGOVORILA na SRAMNU UCENU Zapada

Vlada Venecuele odbacila je danas ucenu evropskih zemalja da mora da raspiše nove predsedničke izbore.

Lider vladajuće partije Venecuele, Diosdado Kabeljo, rekao je danas da bi lideri kao što je španski premijer Pedro Sančes trebalo da dvaput razmisle pre nego što Venecueli drže predavanja o demokratiji.

- Ko je njega (Sančesa) izabrao? - upitao je Kabeljo.

Sančes je postao premijer kao rezultat parlamentarnog dogovora postignutog iza zatvorenih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrata kada je njegov prethodnik podneo ostavku zbog optužbi za korupciju.

- Niko ne može da dođe i da nam naređuje - rekao je Kabeljo večeras u obraćanju pristalicama u crvenim košuljama u državi Kohedes.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini poručila je danas da će priznati samoproglašenog "predsednika" i uzurpatora Huana Guaida za lidera Venecuele ako vlada ne raspiše nove izbore u narednim danima.

Ranije danas, Francuska, Nemačka, Britanija i Španija postavile su vladi predsednika Nikolasa Madura osmodnevni rok za raspisivanje izbora, a u suprotnom će, kako su saopštile, priznat Guaida za prelaznog predsednika te zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VLADA VENECUELE PORUČILA : Niko ne može da nam naređuje, nema novih izbora!

Izvor: Kurir, 26.Jan.2019

Vlada Venecuele odbacila je danas zahteve evropskih zemalja da ubrzo raspiše nove predsedničke izbore.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.