NIKAD VIĐENA FOTKA! Giška i Arkan u ZAGRLJAJU, jedina zajednička slika KRALJEVA PODZEMLJA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2020, 23:03

NIKAD VIĐENA FOTKA! Giška i Arkan u ZAGRLJAJU, jedina zajednička slika KRALJEVA PODZEMLJA (FOTO)

Važili su za najopasnije ljude u podzemlju

Željko Ražnatović Arkan i Đorđe Božović Giška važili su za najopasnije momke sa beogradskog asfalta. Radili su za sebe, malo i za Službu, čak i imali ideale i političke ambicije, ali jedno im je zajednično - važili su za najopasnije ljude u podzemlju.

Svaki je bio vladar svog vremena, a navodno su po nalogu Državne bezbednosti likvidirali ustaške zlikovce po Evropi i svetu, koji nisu mogli da budu slobodni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilo gde da odu.

Jedno samo nije bilo sigurno, a to je nedoumica da li su se ikada poznavali. Ova fotografija dokazuje da zaista jesu, a objavljena je na Instagram stranici "Legende podzemlja".

Božović je 1991. osnovao formaciju Srpska garda zajedno sa Branislavom Matićem Belim.

Kamp za obuku ove formacije nalazio se kod Borskog jezera. Srpska garda je učestvovala u borbama oko Gospića.

Božović je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima u okolini Gospića 15. septembra 1991, tokom borbe. Mesec dana ranije u Beogradu, u sačekuši je ubijen Branislav Matić Beli.

Željko Ražnatović je ubijen 15. januara 2000. godine, nešto posle 17 časova, u hotelu Interkontinental u Beogradu. Sahranjen je 20. januara na beogradskom Novom groblju.

Zajedno sa Ražnatovićem ubijeni su i njegovi prijatelji i kolege, bivši radnici Saveznog SUP-a, pukovnik Dragan Garić i major Milenko Mandić, pripadnik SDG, a koji su se tu zatekli u društvu Željka Ražnatovića. Postoji pretpostavka da je ubistvo bilo deo uklanjanja ljudi koji su "previše znali" i da iza njega stoji deo MUP-a Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.