NIKAD VIĐEN SNIMAK: Pogledajte TAČAN TRENUTAK udara dronova Huta na SRCE SAUDIJSKE EKONOMIJE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKAD VIĐEN SNIMAK: Pogledajte TAČAN TRENUTAK udara dronova Huta na SRCE SAUDIJSKE EKONOMIJE (VIDEO)

Napad je izvršen 14. septembra u regionima Abkaik i Hurais.

Objavljeni snimci sigurnosnih kamera detaljno prikazuju kako je došlo do napada bespilotnim letilicama i raketama na rafinerije u Saudijskoj Arabiji.

Kamere, smeštene u objektima koji su pogođeni, zabeležile su eksplozije i vatru koje su proizvele rakete i bespilotne letelice.

Атака дронов на завод Saudi Aramco, снятая камерами наблюдения. Видео: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Военный осведомитель pic.twitter.com/lgfpt3FZLD

— Ivan O'Gilvi (@o_gilvi) September 30, 2019

U devetoj sekundi snimka možete videti i jednu od raketa u gornjem levom delu ekrana.

​Napad je izvršen 14. septembra u regionima Abkaik i Hurais, na istoku Saudijske Arabije. U prvom delu ofanzive bespilotne letelice kamikaze malih dimenzija usmerene su na ometanje sistema protivvazdušne odbrane, kažu vojni stručnjaci. U drugom delu napada krstareće rakete nanele su veći deo štete.

Tokom napada, vazdušni prostor oko rafinerija bio je zaštićen sistemima protivvazdušne odbrane "Patriot", "Skajgard" i "Krotejl". Međutim, nijedan od njih nije uspeo da otkrije dolazak bespilotnih letelica i krstarećih raketa, zbog čega su ih vojni stručnjaci kritikovali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte snimak napada "kamikaza" na saudijske rafinerije

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2019

Objavljeni snimci sigurnosnih kamera detaljno prikazuju kako je došlo do napada bespilotnim letjelicama i raketama na rafinerije u Saudijskoj Arabiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.