NEMOJTE DA GLASATE ZA NJU! Mateo Renzi ŽESTOKO udario po Ursuli fon der Lajen, pa POTKAČIO i Orbana: Dragi Viktore...

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 23:55

NEMOJTE DA GLASATE ZA NJU! Mateo Renzi ŽESTOKO udario po Ursuli fon der Lajen, pa POTKAČIO i Orbana: "Dragi Viktore..."

Bivši lider Italije smatra da ona ne treba ponovo da bude predsednica EK

Bivši italijanski premijer i lider partije "Živela Italija" Mateo Renci, izjavio je danas u Firenci da predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ne treba da bude ponovo izabrana na tu funkciju. 

- Ursula fon der Lajen, po mom mišljenju, ne bi trebalo da bude ponovo izabrana. Zamoliću vas da ne glasate za nju, već da glasate za lidera, a ne za sledbenika ideologija. Ona je kandidat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kojeg su tražili 'Forca Italia' i Antonio Tajani. Oni su iskrivili proevropsku viziju koja je bila prisutna kod Berluskonija i koja je danas postala vizija sivih birokrata kao što je Tajani i Fon der Lajen - istakao je Renci u završnom govoru poslednjeg dana konvencije "Živela Italija" u Firenci.

Renci je takođe rekao da bi mađarski premijer Viktor Orbanu trebalo da prestane da dobija evropski novac, ako ne želi da se pridržava pravila EU, prenela je ''Republika''.

- Ako Orban ne želi da se pridržava pravila EU, ima svako pravo na to, ali ako želi da ne poštuje pravila o vladavini prava, nek prestane da uzima evropski i italijanski novac. Italijanski poreski obveznici neće platiti Vašu predizbornu kampanju, dragi Viktore - poručio je bivši premijer Italije.

Bivša partnerka pokojnog italijanskog političara Silvija Berluskonija, Frančeska Paskal, koja je prisustvovala konvenciji, ocenila je da je Renci jedini lider na terenu i da nastavlja projekat koji je započeo Berluskoni.

- Uverena sam u upornost, snagu, političku strast i polet Matea Rencija koje je teško naći u političkim liderima. Danas to prepoznajem samo u njemu - navela je ona.

Takođe je dodala da je Renci bio jedna od političkih ličnosti koje je Berluskoni najviše voleo i kojeg je "oduvek smatrao političkim genijem".

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.